Великий час відкриття адмінки через підрахунок місця в обліковці
Великий час відкриття адмінки через підрахунок місця в обліковці
Доброго дня. Стикнувся з такою проблемою: Є хост акаунт розмір якого близько 500гб. і вхід в панель затягується на дуже довго через обрахунок місця, чи можна якось відключити обрахунок місця, або оптимізувати щоб обрахунок не був привязаний до інтерфейсу користувача (виконувався асинхронно)
Re: Великий час відкриття адмінки через підрахунок місця в обліковці
Яка ос?
Покажіть вивід по команді cat /etc/fstab
Покажіть вивід по команді cat /etc/fstab
AlmaLinux release 8.8
той користувач що має проблеми має окреме монтування (/home/dls/sites/moodleData) де дуже великий обєм данних
Код: Выделить всё
/dev/mapper/almalinux_hosting-root / xfs defaults,noatime 0 0
UUID=e40e0e05-8e56-4aea-adaa-b5c648066bf5 /boot xfs defaults 0 0
/dev/xvdb1 /home xfs defaults 0 0
/dev/xvdg1 /home/dls/sites/moodleData xfs defaults 0 0
В даний момент не реалізована підтримка квот на файловій системі xfs
Квоти мене не цікавлять, просто при авторизації в аккаунті відбувається обрахунок місця (я так розумію для відображення в віджеті що в веб панелі) і доки він не завершиться сторінка панелі грузиться і це відбувається дуже довго.
Якщо я хочу авторизуватись і нормально користуватись хостинг панелькою мені доводиться вбивати процес:
du -s /home/dls ...
я знаю що він триває довго через те що там великий використаний обєм і масса файлів.
Підкажіть чи можна якось користувачеві відімкнути цей автоматичний підрахунок при авторизації (якщо це реалізовано) чи віджет який його викликає, і якщо так не можна то в мене для вас пропозиція по функціоналу панельки:
дозволяти користувачеві відмикати віджети в горі панелі
або
зробити щоб інформація в них отримувалась асинхронно (що буде на мою думку біль правильно)
тимчсово вирішив проблемку костильом:
запланував в крон раз в хвилину
Якщо я хочу авторизуватись і нормально користуватись хостинг панелькою мені доводиться вбивати процес:
du -s /home/dls ...
я знаю що він триває довго через те що там великий використаний обєм і масса файлів.
Підкажіть чи можна якось користувачеві відімкнути цей автоматичний підрахунок при авторизації (якщо це реалізовано) чи віджет який його викликає, і якщо так не можна то в мене для вас пропозиція по функціоналу панельки:
дозволяти користувачеві відмикати віджети в горі панелі
або
зробити щоб інформація в них отримувалась асинхронно (що буде на мою думку біль правильно)
тимчсово вирішив проблемку костильом:
Код: Выделить всё
for i in $(ps aux | sort -nk +3,3 | grep "du -s /home/dls" | grep "exclude" | awk '{print $2}'); do kill -9 ${i}; done
Якщо файлова система підтримує квоти, місце рахується командою quota, якщо ні, то через du
дякую, підкажіть ext4 підтримується?
В даний момент всі, крім xfs
Вам треба змонтувати файлову систему с квотами, та прописати це в /etc/fstab
Вам треба змонтувати файлову систему с квотами, та прописати це в /etc/fstab